sunnuntai 28. helmikuuta 2016

cambridge - vko 7 | + mausteinen kookos-tofukeitto


PERJANTAINA en pitänyt minkäänlaista ruokapäiväkirjaa, enkä iltaa kohden pahemmin enää miettinyt mitä suuhuni laitan, mutta yritin toki kuunnella omaa kehoani ja näinpä ähkyltä vältyttiin, jes! Me kolme villeintä juhlistimme tosiaan työkaverin synttäreitä ihan pilkkuun asti ja oli kyllä älyttömän kivaa - ainakin mulla, muista en tiedä, haha. Joskus sitä vaan pitää päästä ulos tuulettumaan ja irrotella urakalla, tietteks?

LAUANTAINA palasin kiltisti heti ruotuun mitä syömisiin ja POP pilatekseen tulee, vaikken ruokapäivistä konkreettisesti pitänytkään tai kaikkia syömisiäni edes punninnut. Yllättävän helposti kävi, eikä pahemmin edes iskenyt mättöhimotus, kuten normaalisti krapulapäivinä. Tosin, oli sen verran kummallinen krapulapäivä muutenkin, että päädyin pistämään meidän keittiön järjestyksen lähestulkoon kokonaan uusiksi, noin niinkus paria kaappia lukuunottamatta. Nyt se on vihdoinkin meidän keittiö, eikä äidin (jonka muutosta on nyt kuitenkin jo aaaaaika pitkä aika, kröhöm). Ehkä suurin muutos itsessäni, minkä painon putoamisen lisäksi olen havainnut, on lisääntynyt energian määrä - mä jaksan nykyään paljon paremmin tehdä asioita, aina ei tarvitse kinuta Henkkaa seuraksi, että saisi jotain aikaan, ja oon muutenkin omasta mielestäni paremmalla tuulella. Ja hei, edittinä lisättäköön; mä todellakin nukun yöt (ellei Rymy syystä tai toisesta herätä)! Niiiiin luksusta.

SUNNUNTAINA punnitsin jo safkanikin, joskin päivällisellä tästä luistin. Jääkaapissa kökötti edelleen pakettia maustamatonta tofua, joten päätettiin Henkan kanssa yhteistuumin tehdä Idan blogista löytyvästä mausteisesta kookos-tofukeitosta oma versiomme, enkä yksinkertaisesti jaksanut alkaa miettimään kyseisen ruuan kalorimääriä. Bataatin sijaan käytimme porkkanaa, kookosöljyn tilalla oliiviöljyä, en ottanut pähkinöitä jne eli omalta osaltani yritin tehdä fiksuja valintoja.

Sunnuntain syömiset näyttivät siis tältä: (1) 102g mansikoita, 114g maitorahkaa, 8g kaurahiutaleita ja 2g pellavansiemeniä (2) 1 pss + puolikas verigreippi (3) 1 pss (4)  mausteista kookos-tofukeittoa (6) 1 pss + 100g puolukoita ja 1 passionhedelmä


MAUSTEINEN KOOKOS-TOFUKEITTO

kannattaa käydä kurkkaamassa Idan blogista löytyvä ohje TÄÄLTÄ
 
Meidän versiomme:

paketti maustamatonta tofua
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
loraus oliiviöljyä
0,5 tl kurkumaa
1 rkl fariinisokeria
1,5 rkl punaista thai currytahnaa
kasvisliemikuutio
7-8 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa
200g papuja (pakaste)
160g nuudeleita
rucolaa
tuoretta chiliä
pähkinöitä 
Paloiteltiin tofu, kuoritut porkkanat, sipuli ja hienonnettiin valkosipuli. Inkivääriä raasteeksi. Kattilan pohjalle öljyä, sitten sipulit, inkivääri, porkkanat, kurkuma ja fariinisokeri. Hetken päästä sekaan tofu ja currytahna vähäksi aikaa. Kattilaan vettä ja kasvisliemikuutio, annetaan kiehua muutaman minuutin ajan. Sekaan kookosmaito ja pavut, keitetään about minuutti. Sitten joukkoon nuudelit, lieden sammutus ja annetaan hautua kunnes nuudelit ovat pehmeitä. Tarjolle chilin, rucolan ja pähkinöiden kera.

IDAN OHJE on älyttömän selkeä ja helppo, ja senpä takia jopa MINÄ osasin tämän keiton tehdä (okei, tehtiin suurimmaksi osaksi Henkan kanssa yhdessä, mutta olisin osannut yksinkin), jihuu! Mä tekisin varmaan mieluusti enemmänkin erilaisia ruokia, jos ohjeet eivät olisi aina niin hemmetin monimutkaisia ja vaikeasti luettavia, argh. Lisäksi tää keitto oli vieläpä mun ennakkoluuloistani huolimatta ihan törkeän hyvää ja tykkäsimme siitä molemmat, mikä oli ehkä se yllättävin juttu, huhhuh. Meillä kun ei aina noi makumieltymykset mene yksyhteen kanssaeläjän kanssa. Tästä tuli suosikki kertaheitolla ja helppoutensa takia jää ihan varmasti osaksi meidän arkea. Seuraavaksi olen aikeissa käydä mm. Idan blogia vähän paremmin läpi ja tallentaa blogloviniin kaikki ohjeet, joita meinaan tulevaisuudessa kokeilla.

Tulipa tälleen jälkikäteen mieleen, että meikäläisen bravuuri (ja ehdoton lemppari) eli sitruunainen tyrni-mandariinijuustokakku on myöskin Idalta - minä vain muokkasin tämän juustokakun ohjetta hippasen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti